9 Ocak 2013 Çarşamba

KAR TANESİ VE BİR KİTAP



Doğada hayran olunacak çok fazla güzellik var şüphesiz, kar tanesi de bunlardan biri.Yapılan araştırmalara göre hiçbirinin birbiriyle aynı olmadığı söylenen kar tanesi altıgen yıldıza benzer şeklini atmosferdeki sıcaklık farklarına göre alıyormuş.-5 derecede en çok bilinen yıldız motifi türevleri,daha soğuk derecelerde
kapalı altıgen ve -22nin üzerinde kristaller sütun şekline giriyormuş.Gerçekten çok ilginç ve hayranlık uyandıran bir tasarım!

Her bir kar tanesi eşsiz bir mücevher gibi ve gökten milyarlarcası birden yağıyor.Bu tasarıma hayran kalan birçok araştırmacı ve bilim insanı 100 yılı aşkın süredir konu üzerinde çalışmalar yapmışlar.Örneğin ABD'li Wilson Bentley mikroskopla fotoğraflama yöntemiyle yaklaşık 6000 resim çekmiş.


Masaru Emoto isimli Japon bilim insanı da su ve kristalleşmesi üzerine "suyun gizli mesajı" kitabını yazmıştır, okuduğumda çok etkilenmiş ve anlattıklarında neden annelerimizin bize sınavlara girmeden önce okunmuş su veya pirinç yutturduğunu anlamıştım :))) Emoto'nun yaptığı deneyler sonucunda çok temiz kaynaklardan gelen su örneklerinin ve kendilerine sevgi dolu sözcükler söylenen su örneklerinin  aynen kar tanelerinin modeline benzeyen çok parlak, yoğun motifli, simetrik  ve çok renkli desenler oluşturdukları görülmüştür.


Buna karşılık çevre kirliliğinin çok olduğu bölgelerden gelen su örnekleri veya negatif düşüncelere maruz bırakılan su örnekleri ise koyu renkli, asimetrik ve tamamlanmamış motifler oluşturmuşlardır.
Bütün bunlara ek olarak  şimdilerde  yeni bir çalışma yapan Dr.Emoto  bunu Islam dünyasına hediye edeceğini bildirmiştir.  Bu çalışmada Allah’ın 99 ismi su örneklerinin üzerine yazılmakta ve oluşturdukları su kristali fotoğraflanmaktadır.  Buna örnek olarak ‘’Adil ve Muksit’’ isminin yazılmış olduğu suyun oluşturduğu kristalin resmi Dr.Emoto’nun web sayfasında yayınlanmaktadır.



Emoto ayrıca düşünce gücünün , dörtte üçü sudan oluşan insan vücudunda yarattığı etkiyi çok güzel şekilde anlatır,kitabı Türkçeye de çevrildi Kuraldışı yayınlarından çıktı,herkese tavsiye ederim,kitaba aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İstanbulda birkaç gündür kar yağışı devam ediyor, çok şükür evimizde pencerenin ardında izliyoruz bu güzelliği, Allah evsizlere yardım etsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder