27 Aralık 2014 Cumartesi

sevda

Birini gerçekten sevdiğinde;
zaman ve mekan önemsizdir, ömrünün sonuna kadar onu görmeyeceğini de bilsen kalbinin sahibi O'dur.
Gerçekten bir bütün olabilmişsen o kişiyle; ruh eşi olduğunu hissetmişsen,
onun hatırası hep tomurcuktur.Kokusu hep burnunda,sesi kulaklarındadır.
Bu; hayatta bir kez olur, bunu hissedersin,belli edemezsin çünkü engeller vardır belki,kurallar,baskılar,görevler,sorumluluklar,ama onunla geçen anlarınız öyle taze kalır ki sadece ölüm alır onları senden.
eser: Victor Nizovtsev


Sokaklarda caddelerde şehirlerde insan denizinde hep gözlerin onu arar,sık sık onu gördüğünü zanneder, birilerini ona benzetir ya da herkeste onu hatırlatacak birşey bulursun,başına gelen herşeyde "o böyle düşünürdü,o böyle derdi" diye aklından geçirirsin.

Saatler geçer,günler,haftalar,aylar geçer,hatta yıllar geçer de sevdan geçmez,zaman onu beynine nakış gibi işler sanki,sanki herşey fuzuli herşey onsuzken oyalanman için var, herşey bir geriye sayış.....Ölüm ne tatlı gelir,ölüp kurtulmak istersin bu yoksunluktan.

O uzakta da olsa,sana kötü de davransa,sen hep sızım sızım sızlayarak seversin onu.
Kendinden vazgeçtiğin olur,O zarar görmesin diye.
Tüm doğru bildiklerini elinin tersiyle itebilirsin yeri geldiğinde onun uğruna, prensiplerini yok sayıp ateşlere girersin.
Bazen de tam tersi onurun kırılır da çıldırır gidersin arkana bakmadan,aşk böyle birşey;delilik hali...


eser:Victor Nizovtsev

Bir kelimesiyle coşar bir imasıyla kanar yüreğin,nereye kaçsan nafile...yüreğin seninle.
Araya hayat girer,mecbursun yaşamaya;için kavruktur ama yeri gelir gülersin; onsuz kahkaha atabildiğine şaşarsın,ne tuhaf gelir yaşamak.Suçluluk duygusu gibidir sevdalı olmak; tek başına nefes aldığına gücenirsin.

Herşeye biraz onun renginden katarsın katlanabilmek için onsuzluğa,onun gözünden görürsün,şiirler yazarsın kimseye okumamak üzere.Şarkıları yasaklarsın kendine uzun zaman çünkü her şarkıda ondan bir parça bulursun; sonraları koyveeer gitsin der açarsın müziğin sesini sonuna kadar.Ağlarsın, O'nun senin kollarında ağladığı gün gelir aklına, parça parça olursun.Nerdeen nereye.
eser:Victor Nizovtsev


Hayat hızla geçerken,gençlikte sevmiş olduğuna, onu tanıdığına ve onunla tattıklarına şükreder,karşılıklı ahmaklıklardan dolayı kaçırmış ve kaçırmakta olduklarınıza  kahrolmamaya çalışarak yerini gündelik işlerle doldurmaya çabalarsın,Allah'a tutunup yürürsün.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder